Hiperkitap Türkçe e-kitap Veritabanı Deneme Erişimi

HiperKitap; Hiperlink tarafından geliştirilmiş, akademisyenlerin ve öğrencilerin akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye’nin ilk ve tek Türkçe e-kitap veri tabanıdır. Türkçe içerikli “Türkiye’nin ilk çevrimiçi kütüphanesi” olan HiperKitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300’den fazla yayınevinin 22.000 fazla e-kitabı bulunmaktadır. On binlerce e-kitabın yanı sıra HiperKitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir.

Erişim adresi 1:https://www.hiperkitap.com/

Erişim adresi 2: https://yordam.siirt.edu.tr/vetisbt/

Kullanıcılar;

  • HiperKitap’ta bulunan 22.000 e-kitabı online olarak görüntüleyebilirler.
  • Bilgisayarlara, Android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan, istedikleri yerde ve istedikleri zamanda e-kitaplardan yararlanabilirler.
  • “My library” özelliğiyle HiperKitap’ta özelleştirilmiş kütüphaneler oluşturulabilir, e-kitap sayfalarında notlar alabilir, çıktı alıp paylaşabilir ve farklı formatlarda atıf verebilirler.
  • Temel ve detaylı arama seçenekleri, e-kitap içerisinde arama yapma, e-kitap üzerine not ekleme, otomatik kaynakça oluşturma, PDF olarak sayfa kaydetme, e-kitap ödünç alma ve kullanıcıların kendi e-kütüphanelerini oluşturabilmeleri gibi birçok özellik sunan HiperKitap ile kullanıcılar kendilerini fiziksel kütüphanede gibi hissedeceklerdir.
İBRAHİM DİNLER (0484) 212-1111 / 3583
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
8 Ekim 2020